През 1153 година Преди Христа Рамзес Трети умира с ясното съзнание, че ще бъде запомнен като човек, който е донесъл слава на Египет. Истински бог в човешки образ.

Както всички фараони преди него, той построява огромни монументи, в които да се запази неговото наследство.

Цели хилядолетия древните египтяни са изсичали историята си в камък – нещо непостигнато от други човешки същества. Всички ресурси на страната са били вложени в тези огромни постройки. Но пирамидите и храмовете разкриват едва половината от истината. Чрез тази пропаганда фараоните се опитвали да покажат, че по тяхно време е царувала пълна хармония. Проблемът е, че познаваме историята само от тяхна гледна точка. Но сега имаме възможност да научим и другата половина от историята – миналото, което фараоните искали да остане скрито. Благодарение на случайно открити документи, ние можем да надникнем отвъд пропагандата на Рамзес Трети и да разберем истината за неговия живот като фараон. Ще видим един различен фараон от този, който Рамзес е искал да бъде запомнен от поколенията. Той изобщо не е бил бог в човешки образ, а мъж, който е правил грешки. Рамзес е бил обсипан с проблеми и в крайна сметка е станал жертва на заговор.
Към края на 19-ти век, на египетския пазар за антики загадъчно се появяват множество папируси. Плячка от тайно разкрити хранилища, те бързо са разпродадени на богатите западни колекционери. Откъслечна сбирка от правни и административни документи ни пренася в сърцето на удивителни събития, случили се по време на царуването на Рамзес Трети.

Информацията в тях е толкова неоспорима, че никога повече няма да видим фараоните на древния Египет в същата светлина. Рамзес Трети идва на власт през 1184 година Преди Христа, след внезапната и преждевременна смърт на своя баща. В целия Близък изток ставали внушителни политически промени и точно Рамзес Трети трябвало да се справи с тях. Оказало се, че това не е по силите му.
Той вероятно не е бил подготвен да бъде фараон. Смята се, че е бил офицер и като такъв е бил готов да командва, но не и да царува.
Но според монументите, които издига в памет на царуването си, Рамзес Трети се представя като поредният от великите фараони, при когото Египет процъфтява.
В древния Египет, фараонът е бил от огромно значение, като боже по време на царуването на Рамзес Трети.

adminЛичностиРамзесПрез 1153 година Преди Христа Рамзес Трети умира с ясното съзнание, че ще бъде запомнен като човек, който е донесъл слава на Египет. Истински бог в човешки образ. Както всички фараони преди него, той построява огромни монументи, в които да се запази неговото наследство. Цели хилядолетия древните египтяни са изсичали историята...Историята такава, каквато (не) я познаваме!